Integrerade ledningssystem 3 halvdagar, ledarledd distansutbildning

Har ni flera certifierade ledningssystem enligt ISO som lever separata liv? Inte ovanligt! Detta skapar merarbete för chefer och ledare i er organisation vilket även kan leda till en motvilja till efterlevnad av processer och rutiner.

För att få ut maximal effekt av ert arbete så måste insikten om att det faktiskt bara finns ett (1) ledningssystem men att det finns många olika områden som det ledningssystemet ska hantera. Det kan vara kvalitet, arbetsmiljö, informationssäkerhet, miljö, säkerhet m.fl. Vi reder ut vad som är exakt lika i alla de olika standarderna, vad som är lämpligt att börja ”integrera” och vad som faktiskt skiljer sig. Ca 70 % av kraven i standarderna för tex. ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 27001, ISO 5001 är helt generiska eller med ytterst små skillnader.

Vi kommer gå igenom de olika standardkraven och ge exempel på hur man kan integrera dvs. skapa ett arbetssätt som kan användas av alla.

Genom att ha ledningssystem för kvalitet, arbetsmiljö och miljö integrerat arbetar vi mot en hållbarare värld och bidrar till Agenda 2030. Vi kommer att titta på kopplingen mellan Hållbarhet (Ekonomi/Socialt/ekologiskt), kraven i standarden och hur det kan hjälpa er att beskriva ert arbete utifrån det.  Vi blandar teori med praktik.

Utbildningen passar dig som har en roll i ett befintligt ledningssystem och vill lära dig mer om hur man kan designa om sitt/sina ledningssystem till integrerat ledningssystem som kan ge tex. chefer och ledare mindre administrativa arbetsuppgifter, lättare för medarbetare att finna information och öka effekten i verksamheten. Vi kommer blanda teori med praktik och exempel från arbetssätt vi utvecklat och/eller tagit del av från de många branscher, företag och organisationer vi arbetat med och inom i över 20 år.

Utbildningen ges både som öppen ledarledd distans och företagsanpassad på plats eller distans

Förkunskaper:
Vi rekommenderar att du först gått någon av våra, eller hos vår samarbetspartner SIS eller något annat utbildningsföretag, grundutbildningar i t.ex. kvalitet- miljö eller arbetsmiljöledningssystem eller har  erfarenhet och kunskap om någon av områdena.

Utbildningsledare:
Anna Vesterberg är specialist på ledningssystemsutveckling och har sedan 1998 arbetat med att utveckla integrerade ledningssystem eller olika områden inom ledningssystemet både som anställd och konsult.

Kontakta oss

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi med en offert på en utbildning anpassad efter era behov.